Followers

Eh..Eh..Thank You singgah, Nak stalk silakan, Follow sekali okay :)

Thursday, November 20, 2014

Tips Budak UUM Macam Aku.

Assalamualaikum,


 Dewan MAS

Tasik Guthri

Yeah, aku berada di semester 3 jurusan Sains Ekonomi (Dak-dak COB, keh..keh..) .Bertuahnya lah aku sebab dapat UUM ni, even jauh (aku dari Negeri Sembilan), aku happy je duduk sini. Ramai yang tak sependapat dengan aku rasanya sebab orang lain fikir UUM tak best sebab dalam hutan. Eh, c'mon la, best apa. Ada monyet, lutong dan sebagainya. Ala-ala Zoo yang binatang lepas la.


Saya dan cik Rusa. 

Belanja sikit : Saya di Fakulti.

Apa yang Best sangat UUM ni?

  1. Korang dapat rasa hidup dalam kampus.(UUM besar sampai korang tak kan habis explore sampai hujung sem.)
  2. Tak payah susah-susah cari rumah sewa (UUM sediakan kolej penginapan.)
  3. UUM ada Mall ! (U lain hado? tak ado, dalam Mall ada macam-macam, from head to toe.)
  4. UUM punya pesta konvo paling havoc setakat ni ( Berpesta la seminggu. Tak ada transport? tak apa, UUM supply bas setiap setengah jam. Berpesta la korang. )
  5. Korang tak payah pergi Zoo. ( UUM ni memang Zoo. nak apa ? cakap. Ostrich ? Kuda farid Kamil (Prince) ? , Monyet ? Rusa ? Ada. Jangan risau.)
  6. Entertainment dan Dakwah ( Ni untuk yang stress buat assignment kat bilik. UUM banyak sangat buat program. Korang tak kan menyesal.)
  7. UUM ada bas rapid. Lebih efisien (Pembaharuan kat UUM, dulu kami pakai bas lama yang bila driver bawak laju macam haram, semua student terjatuh-jatuh.)
  8. Makan sedap dan murah. (Semua harga makanan kat UUM dah dikawal oleh pihak berwajib yang nama dia aku tak ingat. Apa yang sedap? Tomyam Petronas, Nasi campur MISC, nasi lemak EON, ABC Pusat Islam, Shawarma Mall.)
  9. Facilities yang lengkap dengan yuran yang berpatutan. (Tempat study banyak sangat, bas awesome, satu bilik 2 orang je, WiFi terlajak laju.)
  10. Pusat sukan terlebih lengkap. (Siapa kata dalam hutan tak boleh kekal sado. Pusat sukan ada macam-macam. Court untuk Tennis, basketball, bola tampar, badminton, sqush, Gym for boy and girls, swimming pool, kayak, go-kart, futsal, football
Baru masuk ? Sini nak bagi tips.

Naik Bas.
  1. Laluan A ( Tradewind, TNB, Proton, MAS)
  2. Laluan B (MISC, TM, Sime Darby, Eon, PETRONAS)
  3. Laluan C (Muamalat dan YAB)
  4. Laluan D (Bank Rakyat dan SME Bank.)
Naik Bas yang betul na, jangan salah naik pulak. Kalau pakcik tu baik hati dia hantar la kau balik kolej penginapan. Kalau jenis pakcik Kerek sikit, kau turun la kat situ, naik lah bas apa-apa.

Cafe lain selain dekat kolej penginapan ? 

Ada ! sini nak lanje.
  1. Red Cafe (depan library, kaler merah dia lah tu. Jangan pakai cecantik sambil pegang iPhone. Nanti dia charge mahal. Seriously.)
  2. Lego (Dekat COB, banyak kedai. Pilihlah nak mana.)
  3. Cafe Library (Betul-betul depan library. jarang makan sana sebab tak banyak pilihan.)
  4. Bistro Cafe ( belakang mall, dekat dengan susur gajah. Ada western Food, open untill 2.00 am tak silap.)
  5. Carrack Cafe (Dekat dengan Bistro, bawah tangga. Ada meatball.)
  6. Cafe Mall. (makanan goreng-goreng)
  7. Cengkih (Dekat COLGIS)
  8. RoundBoard ( luar sikit dari UUM, ada kereta boleh la.)
  9. Chiang Mai (Luar UUM, belakang steamboat, sedap pasti nak lagi.)
  10. Coolblog (dekat Mall.)
P/S : Bas ke Changlun ada dari hari Ahad-Khamis sahaja start pukul 4.30 pm -10.00 pm.

Dah cukup ke belum apa yang aku taip ni? kalau nak tahu banyak lagi, drop komen. Kalau ada jawapan aku jawab lah. See Ya !



 photo 53577D6753C548B17E09CDB9DA2A4A9C.png

1 comment:

Ahmad Firdaus said...

rindu UUM..!!! 2003-2006

Post a Comment