Followers

Eh..Eh..Thank You singgah, Nak stalk silakan, Follow sekali okay :)

Sunday, February 2, 2014

kenduri punye cerita

Asalamualaikum guys,

I'm those kind of people who doesn't like to go kenduri kendara bagai. Disebabkan kenduri melibatkan sedare hamba sendiri. Aku pun rajin kan diri hadir ke majlis tu. Berbekalkan baju yg mak aku gosok dgn sangat tak ikhlas, cincai gile. Masih nampak kusut sebab baju kurung cotton. Tak pelah, aku bukannya mawar fareeda pun org nk pndang or fatin liyana akak cantek kite. So,,,lantaklah!

First of all, ignored bckground blakang tu.
Tau buruk. Oke, kurung pahang made by my mom. 
Jgn buat muka pelikla klau penah nmpak corak ni becuse its from vietnam! 

Borak dah...makan dah..pengantin je. Mana pengantin ni? oke jom masuk rumah pengantin. Pelamin simple je. Simple2 pon kami tetap nk freestyle di pelamin itu. 


Kami sakan berposing dgn posing tunjuk aku yg dah mmg familiar. Tak tahulah kenapa setiap kali cpture gmbar yg banyak harus ade 'tunjuk' tu. 

Walaupun bukan saudara rapat. Kami cubalah rapat2 kan. Bak kate mak aku 'Moh poie kenduri.dapek konal sedaro' konal la jugak. Alhamdulillah, ukhwah semakin erat.

This is pengantin! Pinang dibelah dua beb. Semaga kekal hingga hujung nyawa. 

Cuba usha budak lelaki kecik dalam gambar atas ni.  Setiap kali tangkap gambar dia akan buat mcam tu. Bila tanya. 'Kenapa tak nak tangkap gambar betul2?'
'Affan saje je nak tengok orang dapat tak cari affan.'
Eh budak ni, hide and seek dalam gambar bagai pulak.

Ada advice sikit. Rajinkan diri ke kenduri kendara. Nanti time kawen mesti rmai org dtg kenduri kita. Ceh! Ayat cliche. 





 photo 53577D6753C548B17E09CDB9DA2A4A9C.png

No comments:

Post a Comment