Followers

Eh..Eh..Thank You singgah, Nak stalk silakan, Follow sekali okay :)

Wednesday, May 15, 2013

Negeri Sembilan ke Kolej Matrikulasi Selangor

Salam to all readers kat luar. Bagi adik-adik yang baru saja menamatkan pelajaran dalam SPM bagi sesi 2013/2014, mesti ada antara korang yang dapat masuk Matrikulas, Universiti, Form 6, Kolej and macam-macam lagi la. Cograte akak ucapkan. Tiba-tiba rasa macam nak bercerita tentang Kolej Matrikulasi Selangor(KMS). Itulah tempat aku menyambung pengajian selepas tamat SPM. Alhamdulillah, at least aku ada tempat nak sambung belajar. Tahun ini adalah tahun ke-4 KMS dibuka. Aku adalah ALANG dekat KMS. Lepas nie mungkin ACIK la kot :) KMS such a beautiful college for me. Disebabkan KMS nie berdekatan dengan pantai, angin spantai sentiasa datang. Tapi, Banting kan.. Agak panas jugaklah sebab pokok tak banyak lagi yang membesar because of new college kan.


 My life at Kolej matrikulasi Selangor:
Orentasi! urghhh..benda paling annoying dalam hidup aku disebabkan aku tak pernah duduk asrama. So, kerja aku adalah membebel hari-hari. Tak boleh terima langsung. dahlah aku dapat tingkat 4, nak turun-naik tu hanya Allah je yang tahu. Masa rehat tak ada langsung. Dia bagi masa 15 minit aje untuk naik bilik, mandi and turun balik perg surau untuk solat. Sumpah! penat.

Semester 1, masih lagi dalam sesi mengenal hati-budi kawan-kawan kat sana. lama kelamaan jumpa kawan rapat macam yang dekat atas sini. Kawan yang sangat penyayang, caring and yang paling penting, perangai diorang sama dengan aku :)

Masuk Semester 2, aku sudah mula aktif bersukan iaitu TENIS.I played it almost everyday at KMS because my roomate tenis girl. So, aku pun join la, lama-lama jadi gian nak main hari-hari. Semester 2 jugaklah aku betul-betul kenal kawan-kawanku. Okay, kepada mereka-mereka yang duduk di Negeri Sembilan, nak share sikit cara-cara nak balik ke Negeri Sembilan beserta budget yang diperlukan untuk pulang.

BUDGET UNTUK BALIK KE NEGERI SEMBILAN DARI KMS:

1- naik Teksi ke bas stand Banting (selalunya pakcik teksi akan ambik lumpsam RM10 smpai station    banting. So korang sumbat la dalam 4 orang.) - RM2.50 (15 minit)

2- Sampai Station Banting. Naik bas ke KLIA - RM3.50 ( 1 jam)

3-Then, sampai KLIA, ambik pulak bas ke Nilai(Sampai Nilai, carik KTM Nilai) - RM3.20 (30 minit )

4- Okay, pergi KTM Nilai dan beli tiket ke Seremban. - RM2.30 ( 15 minit )

5- Aha! sampai dah dekat Terminal 1. bagi yang duduk bahau. carikla bas ke bahau. ( 2 jam)

Begitulah caranya untuk pulang ke Negeri Sembilan. Banyak transport beb! Tapi, even banyak trasport pun. perjalanan tak la jauh mana. So last word from me. BUBBYE.

5 comments:

nabyla nizam said...

such a nice story with a beatiful blog page .... BTW kak, saya dapat tawaran ke KMS bg sesi 2014/2015 ...

Najwa Nasarudin said...

Terima kasih kak.. Entry akak sangat membantu saya.. Saya pun belajar di KMS sekarang... Btw, akak duduk bahau ke??

Majid Vijah said...



A licensed Loan Lender, We offer Affordable Loan at 3% interest rate available for local and international borrowers, Are you seriously interested in getting a genuine Loan without stress? Do you need this Loan for business and to clear your bills? Then send us an email now for more details via:(majidvijahlending@gmail.com)

LOAN APPLICATION FORM.

(1)Full Name:
(2)Country:
(3)State:
(4)Address:
(5)Sex:
(6)Occupation:
(7)Amount needed:
(8)Loan duration:
(9)Loan purpose:
(10)Telephone

Email Us:(majidvijahlending@gmail.com)

Osman raheem said...


I am a private loan lender which have all take to be a genuine lender i give out the best loan to my client at a very convenient rate.The interest rate of this loan is 3%.i give out loan to public and private individuals.the maximum amount i give out in this loan is $1,000,000.00 USD why the minimum amount i give out is 5000.for more information

Your Full Details:
Full Name :………
Country :………….
state:………….
Sex :………….
Address............
Tel :………….
Occupation :……..
Amount Required :…………
Purpose of the Loan :……..
Loan Duration :…………
Phone Number :………
Mobile Number: +919910768937
Contact Email osmanloanserves@gmail.com

Dr Purva Pius said...

Hello Everybody,
My name is Mrs Sharon Sim. I live in Singapore and i am a happy woman today? and i told my self that any lender that rescue my family from our poor situation, i will refer any person that is looking for loan to him, he gave me happiness to me and my family, i was in need of a loan of S$250,000.00 to start my life all over as i am a single mother with 3 kids I met this honest and GOD fearing man loan lender that help me with a loan of S$250,000.00 SG. Dollar, he is a GOD fearing man, if you are in need of loan and you will pay back the loan please contact him tell him that is Mrs Sharon, that refer you to him. contact Dr Purva Pius,via email:(urgentloan22@gmail.com) Thank you.

BORROWERS APPLICATION DETAILS


1. Name Of Applicant in Full:……..
2. Telephone Numbers:……….
3. Address and Location:…….
4. Amount in request………..
5. Repayment Period:………..
6. Purpose Of Loan………….
7. country…………………
8. phone…………………..
9. occupation………………
10.age/sex…………………
11.Monthly Income…………..
12.Email……………..

Regards.
Managements
Email Kindly Contact: urgentloan22@gmail.com

Post a Comment